A leggyengébb láncszem: a kegyetlen televíziós vetélkedő

Máté Krisztina nem bánt kesztyűs kézzel a játékosokkal, de nem is tehette: az volt a dolga, hogy ostorozza őket.

Számos országban, köztük Magyarországon is futott egy ideig A leggyengébb láncszem című televíziós vetélkedő a Weakest Link licensze nyomán. Eredetileg az Egyesült Királyságban vetítették, a BBC Two csatornán. A produkciót a BBC Entertainment forgalmazta.

Az ottani műsovezető, Anne Robinson duva stílusa nyomán a TV2 változatában Máté Krisztinának kellett nagyon keményen beszélnie a játékosokkal. A játékosok felváltva kaptak kérdéseket a szigorú játékvezetőtől, majd a játékosok minden kör után szavazhattak, hogy ki a leggyengébb. Persze voltak, akik taktikáztak, és nem a leggyengébbet írták fel a táblájukra, hanem azt, akit nem tatottak szimpatikusnak vagy akit veszélyesnek éreztek.

A nyereményt a játékosok közösen építették, ám végül mindent csak a győztes kapott. Ha a játékos a nevének elhangzása után, de még a kérdés előtt azt mondta, hogy bank, akkor a felhalmozott összeg a nyereményhez került. Ha azonban túl gyakran bankoltak a versenyzők, akkor lassan lehetett csak építeni a nyereményalapot.

A feszültséget növelte, hogy a játékosoknak gyakorlatilag nem volt gondolkodási ideje, a kérdésekre azonnal rá kellett vágni a választ. Volt, hogy a műsorvezető segített válasz opciókkal, ez azonban nem volt mindig így. Ha a játékos nem tudta a választ, passzolhatott, de akkor bukta a nyereményt.

Máté Krisztina olyan kérdésekkel ostorozta a játékosokat a körök végén, ha rosszul teljesítettek, mint hogy „Önöknél az iskolában minden nap bombariadó volt?”

Alább vagy ide kattintva megnézhetsz egy adást:

Kép: Nézzük.hu