Új kvízműsor indul az RTL-en hétfőn: ezt kell tudni a The Floor – Csak egy maradhat kapcsán

Szujó Zoltán vezeti majd a The Floor – Csak egy maradhat című kvízműsort a kereskedelmi csatornán. A játék gyökerei Hollandiáig nyúlnak.

2024. május 6-án startol az RTL-en a The floor – Csak egy maradhat első adása. Hétköznap esténként fogják műsorra tűzni 20:00-ás kezdési időponttal. A kvízműsorban 49 játékos csap össze különféle témakörökben. A fődíj 8 millió forint lesz.

A The Floor – Csak egy maradhat lényege

A stúdióban egy 7×7-es táblát alakítanak ki, ezen fognak felsorakozni a résztvevők egyesével, így jön ki a 49-es létszám. A játékosok egy-egy témának a szakértői.

A résztvevők párbajokat játszanak egymással a különféle témákban. Mindössze 45 fog rendelkezésükre állni, hogy helyes válaszokat adjanak bejátszott hangok és képek alapján. Akinek előbb fogy el az időkerete, az kiesik, aki megnyeri a párbajt, az pedig elfoglalhatja a kieső játékos mezőjét – tudta meg a Pénzcentrum.

A játék elején egy játékost kisorsolnak, ő fogja kihívni első ellenfelét. Kikötés azonban, hogy csak az egyik szomszédjával párbajozhat. A kihívó tisztában lehet azzal, hogy az ellenfele melyik témakör szakértője. A csavar az, hogy éppen abban a témában kell csatázniuk, amelyik témában rendkívül jártas a kihívott fél.

A játék során különféle filmeket, személyeket, tevékenységeket, tárgyakat vagy épp helyszíneket kell megnevezni. Elsőként a kihívónak kell felelnie egy kvízkérdésre. Minden helyes választ követően az ellenfél következik. Passzolni is lehet, ám ebben az esetben értékes másodperceket veszít az adott játékos az időkeretből.

Nem kell komoly lexikai tudás ahhoz, hogy valaki nyerhessen

Mivel alapvetően hétköznapi témakörökről van szó, így nem lehetetlen, hogy valakit a saját szakterületén legyőzzenek. Fontos, hogy valakinek ne csak alaposak legyenek az ismeretei, hanem legyen jó a reakcióideje, és versenyhelyzetben is megállja a helyét.

A játékosok taktikázhatnak is, hiszen azt követően, hogy valaki kiejti egy riválisát, megörökli a témakörét. Ez azt jelenti, hogy ha legközelebb kihívják a győztest, akkor nem a saját témakörével játszhat, hanem azzal, amiben kiejtett ellenfele volt jó. Ahhoz, hogy valaki megnyerje a fődíjat, nyilvánvalóan némi szerencsére is szükség lesz.

A kvízműsor egyaránt izgalmas szórakozást nyújthat felnőttek és gyerekek számára is. A hivatalos besorolás szerint ugyanakkor 12 éven aluliak számára a műsor megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Nyitókép: Pixabay

Add a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük