Tornáztasd meg az elméd online kvízekkel!

Minden nap tanulhatsz valami újat.

A tavasz igen szeszélyes, sokszor borongós az ég és bármikor eleredhet az eső. Ilyenkor nem sokaknak van kedve ahhoz, hogy kimozduljanak, és inkább benti szabadidős tevékenységet keresnek maguknak.

Ha szeretnéd összekötni a kellemeset a hasznossal, akkor az online kvízeket neked találták ki. Miközben szórakozol, igen hasznos dolgokat is tanulhatsz. Felfoghatod úgy is az egészet, mint egy játékos tanulás.

Ehhez persze fontos, hogy ne csak vakon tippelgess, hanem próbálj meg minden kérdésre helyesen válaszolni. Ha nem tudod kapásból a választ egy kvízkérdésre, akkor töprengj egy kicsit! Mivel mindig vannak opciók, ezért sosem lesz nulla százalék az esélyed arra, hogy eltaláld a helyes választ.

Ha három vagy több válaszlehetőség van, akkor szinte mindig akad egy kakukktojás, amit rögtön ki tudsz zárni. Így azonnal növelheted az esélyedet arra, hogy közelebb kerülj a jó megfejtéshez.

Figyeld meg végül, hogy jól válaszoltál-e a kérdésre! A játék hevében talán inkább máris a következő kérdésre fókuszálnál, amivel nincs is gond. Amikor azonban végeztél a kvízzel, akkor ne zárd be azonnal a kiértékelő ablakot a pontszámod megtekintését követően!

Nézd meg, hogy melyik kérdésre válaszoltál jól és melyikre rosszul. Ha valóban szeretnél tanulni a kvízből, akkor vizsgáld meg a jó válaszokat is. Sokan hajlamosak elkönyvelni, hogy amire jól feleltek, arra tudták is a választ, ám legyél őszinte magadhoz: ha megesett, hogy csak tippeltél, akkor azért próbáld memorizálni magadban a jó választ. Ezzel a módszerrel gyarapíthatod ismereteidet.

Persze a rossz válaszokat is érdemes áttekintenteni jó tüzetesen. Ha van rá lehetőséged, mondd el hangosan a kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszokat. Így az elméd jobban fogja rögzíteni az adott kérdéshez tartozó megoldást.

Jó szórakozást kíván:
A Nézzük.hu csapata

Kép: Nézzük.hu

Címkék: