Amikor a Heti Hetes sztárjait faggatta Vágó István

Az egyik legnépszerűbb televíziós kvízműsorban, a Legyen Ön is milliomos! című vetélkedőben a népszerű színész is szerepelt egyszer.

Másfél millió forintos kérdéshez érkezett Gálvölgyi János abban a speciális, „Legyen ön is milliomos!” adásban, amely az RTL csatornán ment le még 2001 szeptemberében, több mint 20 évvel ezelőtt. A Heti Hetes sztárjai közül az ominózus jelenetben Gálvölgyi János játszott, a műsorvezető Vágó István volt.

„Melyik két világbajnokságon nyert ezüstérmet labdarúgó-válogatottunk?” – hangzott a kérdés. A válaszlehetőségek:

 • A: 1938-ban és 1954-ben
 • B: 1954-ben és 1966-ban
 • C: 1934-ben és 1954-ben
 • D: 1954-ben és 1962-ben

Gálvölgyi János telefonos segítséget kért, de nem a szokványos módon. A stúdióban ülő barátját, Bajor Imrét „hívta fel”, fantomtelefonálást folytatott a színésszel. Bajor Imre Farkasházy Tivadarnak passzolta a labdát, aki a rá jellemző stílusban válaszolt.

Az idő szorított, már-már félő volt, hogy kifutnak az időből, de végül egy hosszú körmondat végén kibökte a választ. Ezután azonban nem jelölte még meg a választ Gálvölgyi János. Fejtegetni kezdte a színész, hogy mikor mi is történt. Hatalmas nevetés tört ki, még a műsorvezető, Vágó István sem bírta ki kacagás nélkül.

Végül megfejtésként Gálvölgyi János az A-t jelölte meg. Vágó István rákérdezett, biztos-e a válaszban a színész. „Ha nem, akkor B” – tette hozzá, de végül az A-t jelölte meg. Gálvölgyi János tartott attól, hogy reklámszünet miatt sokáig kell majd izgulnia, eltalálta-e a helyes opciót. Nagyon megkönnyebbült, amikor kiderült: nem fog kereskedelmi szünet következni.

A feszültség fokozódott, Vágó István pedig rákérdezett, hogy a választ Farkasházy Tivadar mondta-e. „Mindjárt kiderül, hogy ő mondta-e vagy én” – felelt a színész humorosan. Hogy mi történt ezután, az kiderül az alábbi videóból:

A Heti Hetes többi sztárja is szerepelt

Bajor Imre, Farkasházy Tivadar, Gálvölgyi János, Havas Henrik, Hernádi Judit, Verebes István volt az a hat játékos, aki ebben a speciális adásban szerepelt. Az, hogy melyikük ül a székbe, egy érdekes kérdéssel dőlt el. “Állítsák sorrendbe az ábécé betűit!” – ez volt a sorkérdés.

 • A: D
 • C: A
 • B: B
 • D: C

20 másodperce volt a játékosoknak. Túl azon, hogy helyesen kellett válaszolniuk, gyorsnak is kellett lenniük. Egyedül Bajor Imrének sikerült helyes sorrendben megadni a betűket, 14.26 másodpercre volt ehhez szüksége.

Hol olvashatjuk gyakran a V.S.O.P feliratot? Szólt az 5 ezer forintos kérdés.

 • A: közlekedési táblán
 • B: konyakosüvegen
 • C: szemész olvasólistáján
 • D: korhatáros filmek előtt

Bajor Imre hamar megjelölte a B választ, ami helyesnek bizonyult.

A második kérdés az volt, hogy mi a gépjárművek tengelykapcsolójának ismert neve? A színészt nem lehetett zavarba hozni, nem a porlasztó, nem a gyertya és nem is az akkumulátor volt a helyes válasz, hanem a kuplung. Bajor imre meg is jelölte, és máris jöhetett a következő feladvány.

A következő kérdés Gács Rezsőre vonatkozott, mégpedig arról faggatták Bajor Imrét, hogy melyik művészeti ág képviselőjeként vált híressé az úriember. Ezen még kevesebbet töprengett, rögtön megjelölte, hogy bűvészként. Ezzel gyorsan túljutott a 25 ezer forintos kérdésen is.

A következő kérdés úgy szolt, hogy melyik város nevezetes az ókor legnagyobb ismert könyvtáráról? Milétosz, Büblosz, Alexandria vagy Knosszosz. A színész ezúttal is eltalálta a helyes választ, Alexandriát. A 100 ezer forintos kérdés során arra kellett felelnie a Heti Hetes sztárjána, hogy melyik állat nevét viseli a rendőrség autótolvajokra specializálódott különleges csoportja? Nem a tigris, nem a puma és nem is a leopárd, hanem a gepárd. Tudta ezt jól Bajor Imre is.

A garantált hatszámjegyű nyeremény tudatában jöhetett az a kérdés, hogy melyik együttes nyert az 1968-as Ki mit tudon? A Generál, a Hungária, a Scampolo vagy a Metró. A reklámszünet után kiderült, hogy a színész által megjelölt Hungária volt a helyes megfejtés.

Újabb alkoholos kvízkérdés következett. Melyik párlat a bourbon nevű whiskyfajta fő alkotórésze? A maláta, a boróka, a kukorica és a burgonya közül lehetett választani. Bajor Imre először a játék során segítséghez folyamodott, és megfeleztette Vágó Istvánnal a válaszlehetőségeket. A maláta és a kukorica közül a kukoricát jelölte meg. Kiderült, hogy jól tippelt!

A félmilliós kérdés során azt kellett megmondania Bajor Imrének, hogy ki látható a kétszáz forintos bankjegyen. Manapság már nincs forgalomban 200 forintos papírpénz, csak pénzérme, de akkoriban még volt. A papír kétszázason Károly Róbert szerepelt, ezt is jelölte meg a színész.

Jöhetett a 800 ezer forintos kérdés. Mely Duna-parti, az Inn és az Ilz torkolatánál épült várost nevezik a “bajor Velencének”? – szólt a kissé testre szabott, pontosabban inkább névre szabott kérdés. Regensburg, Ingolstadt, Passau és Augsburg közül lehetett választani. Bajor Imre Az A-t, Regensburgot jelölte meg.

Hogy ez volt-e a helyes megfejtés? Az kiderül ebből az adásból:

Nyitókép: Nézzük.hu