Novemberben rendezik az idei Kvízvilágbajnokságot

A 2023-as Kvízvilágbajnokság Spanyolországban lesz megtartva. Mutatjuk a részleteket az esemény kapcsán.

Irány Spanyolország!

Az idei Kvízvilágbajnokságra a spanyolországi Costa del Solon kerül sor. Az eseményt egy gyönyörű szállodában fogják megtartani, amely közvetlenül a tengerparton található. A tengerparton egy 7 kilométeres sétány várja a játékosokat és az érdeklődőket, ahol számos bár és étterem is található.

Amit a Kvízvilágbajnokságról tudni kell

Az International Quizzing Championships (IQC) egy háromnapos esemény, amelyet minden évben új és izgalmas helyszínen rendeznek meg. Ennek keretein belül összemérik tudásukat a világ legnagyszerűbb kvízjátékosai.

Lesznek egyéni, páros és csapatversenyek is. Amennyiben nincs kvízpartnered vagy csapatod, magán a rendezvényen is találhatsz. A játékosok a mellett, hogy vetélkedhetnek egymással, megismerhetik a fogadó várost és annak kultúráját is.

Akár tapasztalt kvízjátékos vagy, akár csak most kezded, az IQC egy olyan esemény, amelyet nem szabad kihagyni.

Mit takar a név?

Az International Quizzing Championships (IQC) hosszú utat tett meg 2004-es Európa-bajnokságként való megalakulása óta. Korábban csak európai játékosok vehettek részt rajta, de mára kibővült a világ minden tájáról érkező kvízjátékosokkal. Ahogy az esemény fejlődött, úgy alakult át a neve is.

2022-ben röviden Ultimate Quizzing Championships néven volt ismert, majd International Quizzing Championships névre nevezték át, utalva arra, hogy egy nemzetközi eseményről van szó. A világ minden szegletéből várják a játékosokat, szó szerint.

Kik vehetnek részt a bajnokságban?

A mindenki számára nyitott bajnokság tökéletes alkalom arra, hogy teszteld a tudásodat a világ legjobb kvízjátékosaival szemben.

Akár új barátokra és kapcsolatokra is szert tehetsz, miközben szenvedélyednek, a kvízeknek hódolhatsz. Hasonló gondolkodású személyekkel találkozhatsz, akik mindannyian lelkesen tesztelik tudásukat. A légkör mindig barátságos és szórakoztató az ilyen versenyeken, így biztos lehetsz abban, hogy jól fogod magad érezni.

Akár egyedül, akár csapattal vesz részt a rendezvényen, biztosan új barátokkal és a kvíz iránti újult lelkesedéssel távozol majd az eseményről.

Regisztrálnod kell, ha részt akarsz venni az eseményen

Az IQC honlapján, ide kattintva tudsz regisztrálni. A játékosoknak szóló regisztráció 450 euróba kerül, amely tartalmazza a játékokon való részvételi lehetőséget, valamint étkezési lehetőséget is. Pénteken vacsorát, szombaton ebédet és vacsorát, vasárnap ebédet és alkoholos italokat is fogyaszthatsz, amennyiben ezt a csomagot választod.

A nézők számára is van egy csomag, amely csupán 150 euróba kerül. Ezzel a játékokon ugyan nem lehet részt venni, de az összes fent említett étkezési lehetőséget tartalmazza, beleértve az alkoholos és nem alkoholos italokat.

Nyitókép: Nézzük.hu